Preguntes freqüents

Preguntes freqüents

P: Quina és la ideologia bàsica del programa antiacoso@ KiVa?
R: L’assetjament escolar és un fenomen de grup. En aquest sentit, el principal objectiu del programa és prevenir l’assetjament escolar abans que ocorri; per a això, es tracta d’influir en les normes de grup i de generar en els nens la capacitat de comportar-se de manera constructiva, assumir la responsabilitat de no fomentar l’assetjament i donar suport als companys més vulnerables. A més de prevenir, KiVa intervé també amb directrius clares per resoldre l’assetjament escolar quan es produeix.

P: Pot la nostra escola convertir-se en una escola KiVa?
R: Sí, pot convertir-se en una escola KiVa. El primer pas és contactar amb nosaltres mitjançant el full de contacte.

P: Quins materials s’inclouen amb el programa KiVa?
R: KiVa consta d’una àmplia varietat de materials. Tots els materials es divideixen en dos grups d’edat: Mòdul 1 per a nens de 6 a 9 anys i Mòdul 2 per a nens de 10 a 12 anys. El Mòdul 3 està dirigit a adolescents amb edats compreses entre els 13 i els 16 anys. Cada unitat consta de materials per a docents, alumnes i pares, i inclou manuals per a docents, lliçons per a alumnes, la Guia per a famílies, gràfics de presentacions, vídeos, jocs en línia i eines de supervisió en línia.

P: Qui té els drets del programa antiacoso@ KiVa?
R: El programa antiacoso@ KiVa és propietat del Ministeri d’Educació i Cultura de Finlàndia. La Universitat de Turku (juntament amb els seus socis llicenciataris) posseeix els drets exclusius per implementar-lo fora de Finlàndia. Aquesta concedeix a les organitzacions associades el dret de comercialitzar, distribuir i vendre els productes de KiVa, així com d’utilitzar els coneixements relacionats amb el programa per implementar-lo a la regió especificada en l’acord de llicència signat amb el soci.